Wie zijn wij?

Vanuit onze opleiding in Lichamelijke Opvoeding en onze ervaring als sportmonitor bij Sport Vlaanderen en leerkracht willen wij dat kinderen ook in de vakantie betekenisvol zouden blijven bewegen. Daarom heb wij, Joren, Iene en Filip Fun Skills opgericht.

Zo willen we ook in de vakantie de kinderen aanzetten tot meer bewegen. Op een zinvolle én leuke manier! We doen niet enkel (nieuwe) superleuke sportspelen maar laten de kinderen doorheen de week op een speelse manier als team samenwerken.

Hoe doen we dit?

Wij streven naar kampen waarbij leren en plezier beleven centraal staan, met de focus op sport en beweging. Onze kampen worden aangeboden aan de jeugd (6- tot 12-jarigen).

We doen dit door de focus te leggen

  • op het verbeteren van de motorische vaardigheden
  • samenwerking te stimuleren in een team

 

Door de aspecten van samenwerking en competitie toe te voegen, proberen we de kinderen zoveel mogelijk plezier te laten beleven aan de Fun Skills-kampen. We proberen hierop zoveel mogelijk in te zetten, aangezien kinderen sneller sportactiviteiten buiten onze kampen of buiten de schoolmuren gaan willen proberen. Binnen elke specifieke doelgroep:

  • De kinderen worden in verschillende teams verdeeld, op basis van hun leeftijd.
  • Elk kind krijgt een polsbandje in de desbetreffende kleur van het team waar hij/zij in werd opgedeeld.
  • Elk team probeert tijdens het kamp jetons te verdienen, die vervolgens op een groot scorebord worden geplakt. Dit scorebord blijft tijdens het hele kamp goed zichtbaar voor de kinderen. Hierdoor kunnen de kinderen altijd de eigen en de andere scores zien. De enige manier om dat mogelijk te maken, is om als team goed samen te werken om de jetons te verdienen.
  • Hoe deze jetons kunnen verdiend worden, wordt voor de start van een bepaalde activiteit meegedeeld aan de kinderen. Het verdienen van de jetons kan door goed samen te werken, een vaardigheid als team uit te voeren, een activiteit als team te winnen, ... Het verdienen van dergelijke jetons is dus een beloning voor het goed samenwerken binnen het team.

 

Tot op één van onze kampen!